Recept: alcoholvrije Bellini

De Bellini is in korte tijd gegroeid tot een bekend drankje. Het is een simpele en lekkere cocktail. Net zo makkelijk als je klassieke Bellini is de alcoholvrije Bellini te maken. Bellini is een cocktail die bestaat uit perzik sap en prosecco. De combinatie van zoet zomerfruit en een mousserende wijn is wat deze cocktail zo populair maakt.

De Bellini is afkomstig uit Venetie, hier werd hij voor het eerst gedronken in Harry’s bar. De bedenker heeft de cocktail vernoemd naar de schilder Giovanni Bellini omdat de cocktail hem aan zijn schilderijen deed denken.

In dit blog deel ik mijn recept voor een alcoholvrije Bellini, zo heb je binnen een handomdraai een lekkere cocktail op tafel staan die ook nog eens geen alcohol bevat. Gebruik voor het maken van de cocktail verse perziken, voor de beste smaakervaring.

Omdat de alcoholvrije Bellini een zoete cocktail is past hij perfect bij een zoet dessert, tijdens de picknick of tijdens de borrel. Geniet van dit bruisende drankje op elk gewenst moment van de dag.

Hoe maak je hem zelf thuis

Benodigdheden voor de alcoholvrije Bellini ( voor 4 personen )

  • 4 perziken
  • Alcoholvrije prosecco

Bereidingswijze

Ondanks dat de cocktail maar uit twee ingrediënten bestaat kost het wel een paar minuten om de cocktail te maken. Als eerste moeten de perziken worden geschild en de pit uit de vrucht worden verwijderdt. Pureer vervolgens de perziken en koel ze hierna tien minuten. Nadat de puree uit de koelkast komt kun je de puree mixen met de alcoholvrije prosecco. Serveer de alcoholvrije cocktail in campagne glazen.

Variaties

Om de cocktail iets zoeter te maken kan er frambozen of kersensap worden toegevoegd. Door deze toevoegingen krijgt de cocktail een oranje – roze gloed.

Santero Bellini 0,0%

Heb je geen zin om deze stappen zelf thuis uit te voeren maar wil je wel genieten van de alcoholvrije bellini. Wij hebben de alcoholvrije cocktail alvast voor je gemaakt. Omhult in mooie oranje - roze fles zet je echt iets bijzonders op tafel. Gemaakt met echt perziken sap in combinatie met een van de beste alcoholvrije prosecco. Een zoete zomer cocktail en helemaal alcoholvrij. Bestel hier Santero Bellini 0,0%.